Vandring i The Pinnacles

I söndags åkte vi till The Pinnacles National Monument. Det verkar som att vi har en vulkanfetischism, vi förlovade oss på toppen av Haleakala på Maui och varje gång vi hör talas om en vulkan så måste vi dit 😉 På Big Island trampade vi runt på en aktiv vulkan, men var bara lugn, denna har för länge sedan slocknat, bara häftiga bergsklippor finns kvar.

Var lite bättre förberedd än när vi travade uppför Fremont peak på lördagen. Nya, fina vandringskängor inhandlades på Timberland för ynka 50 dollar. Jag älskar outlets!

Mina nya vandringskängor

Maken funderar, ska vi verkligen upp där?

Vandringsleden beskrevs som en strenuous climb. Nemas problemas för oss eller hur? Det var maken som valde led, lite ironiskt att han valde just denna eftersom han är höjdrädd. Det är svårt att riktigt njuta av utsikten när man frenetiskt klamrar sig fast längs klippväggen 😉

Parkeringsplatsen kan ni se nere till höger i bild nedan. Vi hade sån tur att vädret sprack upp när vi hade gått en stund så vi kunde njuta av utsikten ordentligt.Det var en jobbig vandring för två rookies och då gick vi inte hela slingan, vi kan ju som tur är skylla på tidsbrist. Vi skulle ju faktiskt på konsert på kvällen i San Francisco, tre timmars bilfärd norrut. Var lite knäckande att bli omjoggade av ett gäng mexare som inte såg ut att vara i bästa form, inte hade något vatten eller lämpliga skodon. Men musik hade dom med sig, lät som en karneval där de kom sättande uppför berget där vi andra gick och njöt av friden.

Det var underbart hur som helst och det lär inte vara sista gången vi tar oss uppför ett berg, det finns gott om vandringsmöjligheter här. Det är ju också lite av en utrustningssport och det gillar ju maken. Han pratar redan om vad vi kan köpa 😀

Nu är det lunchdags här! Vi hörs!

Om My life in Silicon Valley

Utvandrande smålänning som passande nog heter Christina och har flyttat till Amerikat med min Mathias (Karl-Oskar). Bloggar om vår vardag i det stora landet.
Detta inlägg publicerades i Utflykter och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vandring i The Pinnacles

  1. Bosse skriver:

    Vad härligt det verkar! Vad kul att du är så flitig med bloggandet.

  2. Lotta skriver:

    Å, jag tycker om den här miljön! Ser fantastiskt ut. Vilka fina bilder ni tagit (som alltid!)

    Jag är också en outlet fan, kan inte handla någonting till ordinarie pris längre 😉
    Tycker om att följa era äventyr!

    • christinaskriver skriver:

      Tack! Det är alltid bra att ha en fotomöjlighet som ursäkt för att stanna en stund 😉
      Nej nu tycker jag ordinarie pris här är dyrt, förut tyckte jag det var billigt (jämfört med Sverige) 😀

  3. Pingback: Tillbakablick på 2011, del 2 | My life in Silicon Valley

Lämna en kommentar