Om mig

I mitten av mars 2011 drog vi upp våra bopålar från Sverige och flyttade till Kalifornien på grund av att maken skulle börja jobba på huvudkontoret. Nu bor vi i Menlo Park. En sömnig liten stad nära ett av mina absoluta favoritställen: Stanford.

Jag är en kemiingenjör som gjort ett karriärbyte sedan vi kom hit. Jag har pluggat marknadsföring på San Francisco State University. Kan verkligen rekommendera att plugga marknadsföring här, det var ju amerikanarna som i princip uppfann begreppet 🙂

Jag jobbar nu som Communication & PR Manager för en organisation som främjar nätverkande och samarbete mellan Silicon Valley och de nordiska länderna. Det har varit (och är) en spännande resa att starta ett nytt liv här, försöka skaka av sig jantelagen och lagom 🙂

Foto är också ett stort intresse och bloggen kretsar mycket runt bilder och våra road trips och upplevelser, vi försöker krama ut så mycket av Kalifornien som vi bara kan 🙂

 

Kul att du hittade hit och välkommen igen!

Ja just det, jag blir ju såklart väldigt glad av kommentarer 😉

16 kommentarer till Om mig

 1. Vesna skriver:

  Hej!
  Hittade din fina och underhållande blog av en ren händelse.
  Jag bor i Menlo Park sedan snart 4år tillbaka med man och två barn. Vi kom hit på två år för min mans jobb men nu sitter vi här med Green Card och inga planer på att flytta tillbaka till Swe. Kul att se vad ni hittar på och att ni njuter av livet i Cali.
  Hör av dig om har lust!
  Hälsningar
  Vesna Ljunggren

 2. Rebecka skriver:

  Hej!
  Kom av en slump i på din sida och har nog läst de flesta inlägg du skrivit 🙂 mitt intresse för kalifornien ökar för varje rad jag läser och jag har så många saker jag vill veta!

  Jag och (snart) min blivande man 🙂 tänka åka till kalifornien på bröllopsresa i höst och har fått info att det är bäst att åka i september/oktober. Stämmer detta?
  Vi är intresserade av bland annat se san fransisco, los angeles, highway 1, grand canyon och las vegas. Hur många nätter och dagar skulle du rekommendera per stad?
  Berätta och ge gärna tips 🙂

  Njut av livet ”over there”!!

  /Rebecka från Halmstad 🙂

  • christinaskriver skriver:

   Vad kul att höra!! Det är ju det jag hoppas på, att locka så många som möjligt till Kaliforninen och bloggen 😉 Välkommen!

   September/oktober är väldigt bra månader att komma hit eftersom det är mindre dimma då och väldigt skönt väder fortfarande, särskilt i San Francisco som kan vara riktigt ruggigt på sommaren ibland och så dimmigt att man inte ser Golden Gate bron…. Tråkigt när man bara har några dagar och vill få ut så mycket som möjligt av sin vistelse.

   Ska försöka fila på lite inlägg angående det du frågar. Jag tycker ju generellt att 3 dagar är minimum för en stad men ibland har man ju inte tid med det…. hur länge har ni tänkt att vara borta? Vill ni bila runt det mesta?

   Som sagt, ska fundera så kommer det lite inlägg runt detta! Ni har valt ett perfekt ställe för er bröllopsresa!!

 3. Love in LA skriver:

  Hej !
  Hittade din blogg genom ”bortabrabloggen”. Jag har precis flyttat hit till CA men LA – stor förändring ! Kul att läsa och känna igen sig.

  Trevlig helg och hoppas flygresan gick bra 🙂

 4. Lina skriver:

  Hej! Vilken fin och inspirerande blogg du har!
  Jag har min pojkvän i SF (han bor just nu i Sausalito) och min plan är att börja plugga där till hösten. Har massa frågor och vore jätteglad om jag fick maila dig?

 5. lineahelena skriver:

  Otippat att hitta en till kemiingenjör som bloggar! Det kan inte vara många av oss 🙂 Fin blogg, jag följer dig gärna!

 6. Per Spetz skriver:

  Hej!

  Jag är student på KTH i Stockholm och driver tillsammans med ett gäng kompisar en studentkonsultförening som ska åka på studiesresa till just San Fransisco och Silicon Valley i april, och förhoppningsvis ta del av den entreprenöriella andan som du beskriver. Det är verkligen inspirerande att läsa om dina upplevelser och du verkar ha ett otroligt spännande (och viktigt!) jobb. Det hade varit jättekul om du ville maila tips på häftiga startups, spännande personer eller något annat som ingenjörsstudenter inte bör missa!

  Vänligen,

  Per Spetz

  • Hej Per!
   Vad kul att höra!
   Jag är just nu inne på andra veckan på mitt nya jobb så jag fundera lite och återkomma när jag blivit lite mer varm i kläderna 🙂 Ska nog kunna komma på en liten lista 🙂

   Det jag kan säga redan nu är att missa inte Stanford, där händer det alltid grejer, det finns alltid gratis seminarium att gå på.

   Som sagt, jag ska fundera!

 7. Lotta K. skriver:

  Hej, Christina!
  Här kommer en random fråga: För ett tag sedan insåg jag att en av mina studenter är dotter till independent mataffärs-kedjan Draegers. (Jag borde kanske insett det tidigare eftersom hon heter Draeger i efternamn, men…) Förra veckan var jag inne i en av deras affärer för första gången, och blev besviken för att de inte hade svenska varor trots att hon berättat att de har internationella grejer. När vi pratade idag sa hon att ”berätta vad du vill ha så tar vi in!”. Och jag tänkte att det finns ju fler än jag som skulle vara intresserade, kanske. Har du några idéer? (Jag har frågat på SWEAs Facebook sida, men jag vet inte om du följer den.) Personligen skulle jag gilla att ha tillgång till svensk choklad/sill/kaviar etc, nu när IKEA är så dåliga på den punkten. http://www.draegers.com

 8. Emma White skriver:

  Hi, is it possible to contact you via email?

 9. Olivia Gorajewski skriver:

  Hej, hittade din blogg när jag surfade runt på svenskor som flyttat till SV. Vi ska inom kort temporärt i 7 månader flytta till SV men vi vet inte vilken av städerna vi ska ”välja”. Min sambos kontor ligger i Palo Alto men det är sannolikt att han kommer vara hos någon kund Mån-Torsdag så det är inte absolut nödvändigt för oss att bo i PA (tror jag men det beror såklart på trafik/pendling etc). Skulle vilja ha lite råd om de väsentliga skillnaderna mellan städerna runt omkring och undrar om du har några tips? JAg ska vara mammaledig med en 2,5 åring och en 6 månaders men den äldre kommer nog få gå på dagis, i vart fall på deltid. Maila mig gärna om du har tid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s