Camera battery – Empty

# Epic fail.

Men det var en magisk dag.

Maken hade storslagna planer igår. Ville åka ner till Point Lobos (söder om Carmel) innan solen gick upp för att fånga morgonljuset. Men så är vi ju inte direkt några morgonmänniskor. Så solen hade gått upp innan vi kom iväg.

Han skulle fota med sin storformatskamera och jag, ja jag skulle jo fota också. Trycker på ON, kollar i sökaren och där ser jag att batteriindikatorn blinkar ilsket rött.

Nej, nej, nej.

Tror detta var meningen. Som en mindfulnessövning eller nåt. Tvinga mig själv att vara i nuet, inte se allt genom en sökare utan att verkligen ta in allt och fotografera på näthinnan istället.

Men jag skulle vilja dela med mig av ”The hidden beach”. En liten sandstrand inklämd mellan branta klippor. Fin, vit sand och azurblått hav. Två akvarellmålare i skuggan mot ena klippan. Ett par som håller händer sittandes på drivved som slipats och formats av hav och klippor.

De här bilderna hann jag ta innan batteriet tog slut. Min älskade ”Hidden Beach” får vi ta en annan gång.

Kalifornien när det är som bäst. Sol, hav, klippor och ro i själen. Vågor som riktigt hamrar mot klipporna. Det vilda, vackra.

Där nere är den. Gömd mellan klipporna.

Sedan spenderade vi några timmar i Carmel med att titta på cowboy boots, fika på ett ställe som låg inklämt mellan vitkalkade väggar och olivträd det kändes helt plötsligt som vi var i Grekland. Vi älskar Carmel, alltid något nytt att upptäcka.

Fler bilder och tips från dessa ställen hittar ni bland annat här och här.

Annonser

Om My life in Silicon Valley

Utvandrande smålänning som passande nog heter Christina och har flyttat till Amerikat med min Mathias (Karl-Oskar). Bloggar om vår vardag i det stora landet.
Det här inlägget postades i Foto, Livet, Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Camera battery – Empty

 1. Annika skriver:

  Ibland är det nog så nyttigt att vara utan kameran. Jag tror vi missar en del då vi ständigt ser platser genom linsen. jag förstår att du var galen på dig själv över batterierna, det skulle jag också ha varit. Platsen ser så vacker ut!! OOO, dit vill jag ÅKA!!
  Kramar!

 2. Anna skriver:

  Hej Christina!
  Rött batteriljus på kameran är en ständig ovän!! Fast säkert bra att ibland verkligen få uppleva det man ser, som du skrev, utan kameralinsen! Jag älskar ert fina Kalifornien! Så underbara orter, miljöer, stränder och upplevelser som du och mannen delar med er av. Och den blå himlen…..! Carmel verkar vara en pärla!
  Kramar Anna

 3. jabcam skriver:

  Storformat? Du menar… som med… FILM?

 4. desiree skriver:

  Åh nej, attnas otur med kamera batteriet. Jag kan precis tänka mig hur det kändes. Jag skulle själv grämt ihjäl mig över en sådan grej men som du säger så måste man ibland inse att man får öva på att leva i nuet och bevara allt fint som man skulle velat fota på näthinnan och i minnet istället. Men du fick ju till några riktigt fina och bra bilder innan batteriet dog helt. Ni får helt enkelt åka tillbaka dit någon mer gång med full laddat batteri. Jag tror dessutom att du aldrig mer kommer att glömma extra batteri eller att ladda ditt batteri efter att ha varit med om en sådan här händelse.
  Kram!

 5. Så VACKERT!!! Jag har faktiskt mer och mer blivit tillhängare till att lämna kameran hemma (eller i alla fall ta mycket mindre bilder än förr) och bara njuta av upplevelsen. Man blir så upptagen av att ta vackra bilder att man glömmer att faktiskt vara här och nu. Men jag förstår att du vill ta bilder när det är SÅ vackert. Här borta tar jag också mycket bilder för att kunna dela med mig till mamma och pappa. Man vill ju liksom att dom ska få vara en del av ens liv även om man bor på andra sidan världen.

  Jag saknar dig förresten!! Veckorna går alltför fort. KRAM!! ❤

 6. bortabrabloggen skriver:

  Vackra bilder! Jag hade samma otur med kamerabatteri nu i Sydney, tur att man har mobilen som backup! Kram

 7. Channal skriver:

  Tjusigt ställe! Jag skulle bli helt förtvivlad om kameran dog! Men vi överlever!! Värr med en storm som Sandy! KRAM Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s