Att förlora sig i en bok

Idag ville jag förlora mig i en bok. Sådär totalt bli uppslukad. Vända blad efter blad. Som jag har gjort i perioder så länge jag kan minnas när jag lånade travar med böcker från bokbussen eller i skolans bibliotek. Och så läste jag. Min fantasi spann fritt. Karaktärerna växte fram i mitt huvud. Jag kom på egna historier i mitt huvud som jag skrev ned i skrivböcker med sladdrig pärm och en ruta på framsidan där man skulle skriva namn och klass.

Dessa böcker ersattes gradvis med mer och mer av bara skolböcker. Och andra saker tog upp min tid. Jag glömde bort hur det var att bli uppslukad av en bok. Och hur det var att bilda egna små berättelser i sitt huvud.

Så idag var det så skönt att gå in i bokhandeln, dra fingrarna längs bokryggarna. Bläddra lite, gå vidare och sedan slutligen bestämma sig. Köpa en stor Cappuccino och sätta sig i parken och läsa. Gå hem och sätta sig på uteplatsen och läsa vidare. Laga middag och läsa.

Vi hade en underbar morgon på stranden. Det är få saker som får mig att känna mig så fri som på en hästrygg. Med solen i ryggen, havet som dundrar in mot stranden, en häst som frustar och ivrig sätter ena hoven framför den andra.

Lycka.

Men efter det ville jag bara vara. Och förlora mig i en bok.

Jag och Luna. Turridningshästar har alltid så ledsna ögon.

 

Annonser

Om My life in Silicon Valley

Utvandrande smålänning som passande nog heter Christina och har flyttat till Amerikat med min Mathias (Karl-Oskar). Bloggar om vår vardag i det stora landet.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Att förlora sig i en bok

 1. Duktiga Tjejen skriver:

  Älskar att just förlora mig i en bok! Det är inte så många det fungerar med. Jag började nyligen läsa Hungerspelen och tror att det är en sån man kan förlora sig i. Andra senaste året är Room av Emma Donoghue och The other Hand av Chris Cleave (heta tips!). Ja, och Niceville (The help) förstås.

 2. Annika skriver:

  DET är verkligen det bästa som finns. Den senaste boken/böckerna jag förlorade mig i var serien Mina drömmars stad. Innan dess var det Hungerspelen, den trilogin. WOW så bra.
  Vad ”bidde” det för god bok för dig?
  Kram!

 3. Anna skriver:

  Hej Christina!
  Jag ler igenkännande när jag läser om bokläsning ändlösa timmar och den där bokbussen! Den kom på fredag kvällar där jag växte upp och vi brukade gå dit med vår pappa. Det kändes som världens äventyr! Vilken buss och vilket jobb de hade tänkte jag som 8-åring!!!
  Att uppskatta en god bok är en gåva! Så glad att jag älskar böcker.
  Turridningen på stranden lät också super mysig! Vilken dag du haft! Det låter nästan som den ultimata dagen man kan ha!!!
  Jag red haflinger vid Brösarps backar för några år sedan. Det var underbart! Inte hade de sorgliga ögon heller:-) Är helt inne i en bok just nu. Härligt!
  Önskar dig en toppen måndag kväll!
  Stor kram Anna

  • Ja tänk, att åka runt med en buss full av böcker 🙂
   Det var nog den ultimata dagen, jag hann ju med så mycket när man går upp 6 på morgonen 😀
   Mysigt, Haflinger är så fina! Nej såklart finns det ju turridninghästar utan sorliga ögon.. Tycker vi har bättre djurhållning i Sverige.
   Härligt med din bok, hoppas du fick läsa riktigt länge idag 😉
   Kram!

 4. Lotta skriver:

  Ja, vill förlora mig i en bok och bara få njuta! Vad fint du skriver. Vad blev det?

  Härlig bild på dig!

  Kramar

 5. Krönikören skriver:

  Så ljuvligt att börja dagen med en ridtur på stranden och sedan bara läsa läsa läsa! Jag är hur avundsjuk som helst. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s