Dagens SF-tips: Pacific Heights & Cow Hollow

Först vill jag utfärda en varning; denna San Francisco-tur kan ge en överdos av viktoriansk byggnadsstil, träningsvärk och en plötslig lust att skriva tantsnusk och äga en sisådär 20 bilar.

Pacific Heights har fått sitt namn av en anledning. Stadsdelen ligger högt och har utsikt över havet. Ja, om ni spanar noga så ser ni havet genom den karakteristiska dimman på bilden till höger. Den vita pricken är en segelbåt. City chick får i mitt fall stå tillbaka för joggingskor, att ta sig an dessa backar i något annat än rejäla skodon är inte att föredra.

På vägen mot Fillmore Street, där jag hade tänkt äta lunch, gick jag förbi Danielle Steeles ställe. En liten nätt byggnad som tar upp ett helt kvarter. Trots denna stora byggnad så finns det inte rum för alla Danielles bilar (över 20 st) som står parkerade runt kvarteret. Så jag roade mig med att gissa vilka som var hennes när jag gick vidare. Några kunde jag dock fota genom stängslet 🙂 En sak är säker, tantsnusk är en lukrativ business.

Fillmore Street bjöd på en god lunch och kul fönstershopping. Många ”high end” affärer finns på gatan, jag dreglade lite över Ralph Lauren klänningar och var ganska länge i Marc by Marc Jacobs som hade mycket dregelvänliga saker. Kul shopping men inte så billig, hittade dock ett par träningsbyxor som inte rånade banken.

Fillmore Street:

Gick sedan med en väldig fart (nedförsbacke galore) till Union Street som ligger i hjärtat av Cow Hollow som fått sitt namn av alla mejerier som fanns där på 1800-talet. Mysig gata att ströva runt på och ta en kaffe eller en drink och billigare shopping än på höjden.

Djur och shopping på Union Street:

Hur gick det på infomötet då kanske någon undrar och det gick bra. Det var informativt (hö hö) och fick mig att ändra vilken kurs jag ska läsa.

Ikväll ska vi på en föreläsning av en fotograf som fotat vilda mustanger. Tänk att ha det som jobb, få fota vilda mustanger. För en hästnörd som jag låter det som ljuv musik. Så nu ska jag göra mig i ordning så jag hinner med tåget!

Annonser

Om My life in Silicon Valley

Utvandrande smålänning som passande nog heter Christina och har flyttat till Amerikat med min Mathias (Karl-Oskar). Bloggar om vår vardag i det stora landet.
Det här inlägget postades i Utflykter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Dagens SF-tips: Pacific Heights & Cow Hollow

 1. Lotta skriver:

  Läckert!! Som i en film tycker jag. Har du sett Go day yxskaft eller What’s Up, Doc? var min första intro till Pacific Heights och jag har velat se det sedan dess. Lyllos!!

  Bra med informativt infomöte 🙂 – hoppas du hittar exakt det du vill läsa

  Kram!

  • christinaskriver skriver:

   Nej dom har jag missat. Läste att Basic Instinct filmats där, den har jag ju sett 🙂 och The Wedding Planner och huset i Mrs. Doubtfire. Men jag var i parken där Barbara körde ner för trapporna i What’s up Doc?, det finns fortfarande spår kvar av detta i trappan.

   Ja infomöten kan vara bra ibland 😉
   Kram!

 2. Boel i Sydney skriver:

  Oj ja jag kan tanka mig att Danielle Steel bor i ett palats, hon lar ha tjanat multum pa alla sina bocker…

 3. Ping: Tillbakablick på 2011, del 3 | My life in Silicon Valley

 4. Ping: Fullt ös | My life in Silicon Valley

 5. Ping: En annorlunda midsommar | My life in Silicon Valley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s