Glass Beach

När vi var i Mendocino, vilket ni kan läsa om här och här, så åkte vi norrut till Fort Bragg för att spana in The Glass Beach. I början på 1900-talet började invånarna dumpa sitt skärp på stranden. De slängde glas, vitvaror och även bilar. 1967 stängdes stranden och den har sedan sanerats i olika omgångar. Över flera årtionden har vågorna slipat ner glaset till små stenar av olika färger. Stranden är nu ett populärt turistmål och många konstnärer gör smycken av glaset. Även om det är förbjudet att ta med några glasstenar från stranden så var det fullt av turister som plockade när vi var där. Jag blev lite besviken på att det var så ”utplockat”. Tydligen ska man komma direkt efter en storm för att se de riktigt fina stenarna.

Man fick verkligen se upp med vart man gick för även om det sanerats och det mesta av glaset slipats ner så stack det upp rostiga vajrar och annat junk lite överallt. De som gick barfota och samlade var modiga.

Glass Beach

Stenar av glas

Glad bloggerska iklädd reafynd från A&F

Detta gör ont att trampa på

Rostig sak som "smält fast" i stenen

Annonser

Om My life in Silicon Valley

Utvandrande smålänning som passande nog heter Christina och har flyttat till Amerikat med min Mathias (Karl-Oskar). Bloggar om vår vardag i det stora landet.
Det här inlägget postades i Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Glass Beach

 1. Lotta skriver:

  Christina, vilka fina bilder! Den här beachen var ny för mig. Jag hade inte kunnat låta bli en glassten el två…hittade du någon? Tänk vad naturen och tiden kan förändra. Märkligt att det blev en dump in the first place, bra att det sanerats!

  Jättefin bild på dig!

  Kram

 2. christinaskriver skriver:

  Jag tog faktiskt inte någon med mig….. konstigt för jag brukar alltid ta med en snäcka eller så från varje strand 🙂 Hittade precis en snäcka från Båstad i min vindjacka 🙂 Ja det är häftigt vad tiden och naturen kan förändra. Konstigt att man kan ha en strand som soptipp men man tänkte kanske inte så på den tiden….

  Tack, det blir ofta bra bilder när maken är bakom kameran men det är inte ofta han rör vår systemkamera längre 🙂

  Kram!

 3. Ping: Tillbakablick på 2011, del 3 | My life in Silicon Valley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s