Agate Cove Inn

…visade sig vara ett eget litet paradis som förtjänar ett inlägg.

Bilfärden upp till Mendocino blev som befarat en strapats i sig. Några mil norr om San Francisco blev 101:an en parkeringsplats. Vi tyckte det var bättre att röra på sig än att stå still så vi bestämde oss för att ta småvägar ut till kusten och Highway 1 istället. Highway 1 är inte en väg man kör fort på men väl värd sin tid eftersom det är så vackert med ett så varierat landskap med ömsom kust och ömsom skog.  Lukten av eucalyptus blandas med lukten av hav. Det är ljuvligt. Men inte första valet när man snabbt vill komma fram till sin destination en fredagskväll.

Det tog som ni förstår sin lilla tid på denna smala, slingriga väg och vi var inte framme förrän vid elva på kvällen. Då hade jag räknat ganska många rådjur, ett djur med piggar och en bob cat (!). Nyckel var fasttejpad på receptionsdörren tillsammans med lite godis och en ficklampa och så var det bara att hitta sin stuga. Vi anade att vi nog hade fin utsikt med tanke på ljudet från havet.

Nästa morgon vaknade vi till detta:

Utsikten från vår balkong

Du kunde ligga och lyssna på vågorna och sakta låta sömnen lämna kroppen. Kollibris var väldigt förtjusta i de där långa växterna och kom ofta på besök.

Vår stuga hade en mysig kamin och även ett stort badrum med jaccuzzi.

Kollage från stugan

Hemlagad frukost intogs i huvudbyggnaden till fantastisk utsikt. Förstugan var öppen dygnet runt och det fanns alltid kaffe, te, filtar och filmer/CD att låna.

Huvudbyggnaden till höger

Det var nästan som att vara hemma hos någon.

I väntan på frukost

The Inn’s maskot som jag såklart lekte med, hundälskare som jag är.

Kasta bollen du så springer jag

Mycket gott intogs på balkongen. Det finns många bra små bryggerier i Kalifornien bland alla vingårdar.

Godsaker på balkongen

Ibland ville vi se solnedgången lite bättre än från vår balkong.

Gone for sunset

Då begav vi oss ner till första parkett.

Det fanns en dimma över havet som aldrig riktigt gav med sig. Den gjorde solnedgångarna återhållsamma när solen slukades i diset. Mer retsamma än spektakulära.

Annonser

Om My life in Silicon Valley

Utvandrande smålänning som passande nog heter Christina och har flyttat till Amerikat med min Mathias (Karl-Oskar). Bloggar om vår vardag i det stora landet.
Det här inlägget postades i Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Agate Cove Inn

 1. Anna skriver:

  Fint! Jag lär mig så mycket geografi i din blogg! Har lagt märke till alla spanskklingande namn i Californien, vet du vad det beror på? Jag kan ju inget om historia, min hjärna tänker bara att det är lite väl långt ifrån Sydamerika för att ha massa städer döpta på spanska. Finns det många hispanics i delstaten?

  • Anna skriver:

   Ok, wikipedia hjälpte mig när jag slog upp ordet hispanic: ”For example, California, Texas, Colorado, New Mexico (1598), Arizona, Nevada and Florida Puerto Rico have been home to Hispanic peoples (Spanish Origin) since the 16th century, long before the U.S. gained independence from Great Britain. These and other Spanish-speaking territories were part of the Viceroyalty of New Spain, and later Mexico, before these regions joined or were taken by the United States in 1848. ”

   Men min fråga kvarstår, finns det många hispanics där nu? 🙂

   • christinaskriver skriver:

    Japp det gör det. Bra fråga som fick mig att göra lite research. Vi säger väl lite slarvigt att alla är mexare men det finns säkert många här från t ex Centralamerika också. Kalifornien är känd för sin mexmat vilken verkligen är outstanding! Åker du igenom samhällen där jordbruk är huvudsysselsättningen så är nog hispanics i majoritet skulle jag gissa på. Vi bar på en bar med massa mexikanska cowboys i Salinas, det var jättekul att uppleva. Tequilan flödade och musiken var hög 🙂 Enligt Wikipedia är 37,6 % Hispanics eller Latinos i Kalifornien jämfört med 16,3 % i hela USA. Så dags att komma och öva lite på spanskan 😉

   • Anna skriver:

    Coolt, hade ingen aning! Nästan hälften av befolkningen :O

 2. Ping: Glass Beach | My life in Silicon Valley

 3. Ping: Tillbakablick på 2011, del 3 | My life in Silicon Valley

 4. Ping: Dag 5 – daglig rutin | My life in Silicon Valley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s