Regn, moln och så lite, lite sol

Vädret i Sverige har efter den tokvarma veckan i Uppsala varit lite sisådär. Som tur är har jag kommit in i en läsperiod igen. Jag blir lätt helt uppslukad av böcker och kan då inte göra något annat än att läsa 🙂 Och ja, det är fortfarande pappersböcker som gäller även om jag vet att maken älskar sin Kindle.

Jag köpte två böcker i Båstad för att namnen klingade bekant i bakhuvudet:

Sarahs nyckel av Tatiana de Rosnay.

”Paris 1942. Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderobenn strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer – Vel’d’Hiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmar blir till dygn och Sarahs desperation växer”.

Nutid och dåtid och två familjers öde flätas ihop i denna bok som jag sträckläste.

Ett hus av sand och dimma av Andre Dubus III.

Denna bok har börjat väldigt lovande och verkar vara precis i min stil. En oväntad bonus är att den utspelar sig i San Francisco med omnejd och skildrar ett nutidens USA. På bokens baksida står det att den blivit vald till månadens bok i Oprah Winfreys bokklubb. Får väl hoppas att hon har koll på sina böcker, den där Oprah.

Och så var det den här boken som är min kompanjon lite här och var:

Friare kan ingen vara – Den amerikanska idén från Revolution till Reagan- och lite till av Göran Rosenberg.

Denna bok är ju ingen rafflande historia utan mer en bok som jag läser i då och då. Jag tycker det är otroligt spännande att läsa om hur USA grundades och hur ideologierna och tankarna som finns kvar än idag började. Jag kan fnissa och himla med ögonbrynen när jag för femtielfte gången blir tagen för att komma från Schweiz med den goda chokladen och de fina klockorna men jag är den förste att kliva ner från mina höga hästar för jag kan verkligen inte mycket om amerikansk historia. Det är även en del saker som jag tycker är ganska konstiga med mitt nya hemland som jag verkar kunna få svar på här.

Jag önskar att jag kunde skriva som Göran Rosenberg. Herrejösses vilket språk. Tänka att kunna behandla ord så.

Annonser

Om My life in Silicon Valley

Utvandrande smålänning som passande nog heter Christina och har flyttat till Amerikat med min Mathias (Karl-Oskar). Bloggar om vår vardag i det stora landet.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Regn, moln och så lite, lite sol

 1. Lotta skriver:

  Böcker, ja! Jag gillar också och ha en binge med mig tillbaka, känna hur jag längtar efter att börja läsa. Att komma igång med en bok och njuta av den, är bättre än…ja mycket! Jag gillar den känslan. Kul att du hittade tre bra, du får berätta vad du tyckte sedan.

  Kram!

  • christinaskriver skriver:

   Ja jag har alltid gillat att läsa och fascinerats av ord. Synd att böcker väger så mycket bara, man kan inte släpa hur många som helst land och rike runt 🙂 Där har ju Kindle och andra läsplattor sin funktion. Lovar att berätta vad jag tyckte!

   Kram!

 2. Annika skriver:

  DEn boken av Rosenberg ska jag försöka få tag i då jag åker hem. Verkar jättebra!!
  Jag sska också botanisera som bara den då jag kommer hem!
  Kram!

  • christinaskriver skriver:

   Ja den är jätteintressant! Började jättebra, har en liten svacka nu tycker jag men kan ha berott på att jag läste på planet när jag var jättetrött. Lycka till med botaniserandet! Kram!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s