Spökstaden Locke

Spökstaden Locke var en anhalt på vår utflykt i söndags. Den grundades 1912 av kinesiska emigranter. Locke var den enda fristående Chinatown i USA (brukar annars vara ”en stad i staden” som till exempel i New York och San Francisco.) Men på grund av California’s Alien Land Act var det förbjdet för kineserna att äga egendom så hela staden ägdes av en man vid namn George Locke som sedan hyrde ut marken. Staden är nu listad som ett historiskt landmärke och viss renovering och lappning har skett för att husen ska hålla ihop men många lutade ändå betänkligt.

Jag har såklart ingen aning om historien bakom de människor som bodde i dessa slitna hus men det var en tankeställare att höra barnskrik innanför väggen på ett av de mest slitna husen. Det är så lätt för mig att komma dit med min kamera och fota dessa ”häftiga” miljöer, fota lite urban decay för att sedan åka därifrån. Det är en helt annan sak att bo där. Locke var ju inte den enda ”spökstaden” vi besökte, en annan var Isleton. Det bor människor i dessa slitna hus och man kan tänka sig att levnadsvillkoren inte är särskilt goda.

Annonser

Om My life in Silicon Valley

Utvandrande smålänning som passande nog heter Christina och har flyttat till Amerikat med min Mathias (Karl-Oskar). Bloggar om vår vardag i det stora landet.
Det här inlägget postades i Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Spökstaden Locke

 1. Anna skriver:

  Fantastiska bilder! Åh Ricky Martin har varit där :S

 2. christinaskriver skriver:

  Åh tack Anna!
  Ja du har rätt, självaste Ricky Martin!

 3. Bosse skriver:

  Jag läste Kinesen av Henning Mankell för något år sedan. Ska man tro honom var det inte så muntert att vara kines i USA när husen var nya heller!

 4. Ping: Tillbakablick på 2011, del 2 | My life in Silicon Valley

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s